Sökes: Politiker med intresse för landsbygden

Publicerad: 2013-02-05, Annons-ID: 37458932

Om arbetsplatsen

Landsbygden är vad du ser utanför bilfönstret när du färdas genom Sverige. Fälten, skogarna, sjöarna och hagarna är att betrakta som just landsbygd som till stor del är med och sörjer för din dagliga kost och i viss mån ditt välstånd.

Landsbygden befolkas utöver människor också av tamdjur, vilka vi är mycket förtjusta i. Vi ser dem inte som pittoreska varelser som då och då får vara med i någon reklamfilm för mejeriprodukter utan som vårt arbetskapital. Inte heller förknippar vi dem med koldioxidproducerande odjur som gör sitt bästa för att göra isbjörnar islösa utan som små biologiska fabriker som håller landskapet öppet samtidigt som de skapar förutsättningarna för myriader av småkryp och växter.

Människorna på landsbygden är av ett annorlunda slag. Det märker du nog om du träffar dem, ger dem lite mer tid än vad som är brukligt i staden. Kunskaper som är gångbara i staden är inte alltid lika gångbara eller nödvändiga här. De flesta saknar twitterkonto och dricker sitt kaffe utan mjölk.

En gång i tiden fanns det ett politiskt parti som förstod landsbygdens folk och näringsverksamhet. De sågs senast till på 70-talet representerade av en storhänt man som kunde köra såväl traktor som motorsåg. Nuvarande partiledares motorsågskunskaper är okända.

Arbetsuppgifter

Det blir din uppgift att föra landsbygdens talan på ett vis som gör skillnad. Det är således inte aktuellt att lansera projekt som ”Matlandet Sverige” innan du tagit tag i alla militanta, ideologiskt förblindade djurskyddsinspektörer.

Med ”ta tag i” menar vi då förpassa till en tjänst som inte berör landsbygd eller livsmedelsproduktion.

Du kommer också att få genomgå en avprogrammering vad beträffar nyspråk. Ord som ”dynamik”, ”biologisk mångfald”, ”värdegrund” och ”hållbar utveckling” är inte aktuella att använda om det handlar om att avveckla sjukstugor och istället introducera rovdjur.

Det blir också din uppgift att förklara för den urbaniserade delen av befolkningen hur lönsamheten utvecklat sig för exempelvis jordbruket från 1950-talet och framåt. Du skall dessutom förklara att stöden från EU främst kommit konsumenterna tillgodo i form av lägre livsmedelspriser.

Övriga kunskaper du skall förmedla till behövande är att ekologisk odling kanske inte är precis som de tror att den är, att det går åt en förfärlig massa drivmedel för att hålla ordning på ogräset så att det blir något annat än tistlar i tröskan.

Och nu till den tuffaste uppgiften. Du skall förklara att vi inte behöver rovdjur och specifikt varg i vår närhet för vår överlevnad på denna planet. Där ingår en del svåra manövrar som att gå emot 30 år av desinformation och propaganda.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en bakgrund utanför det politiska etablissemanget, att du försörjt dig genom vanligt arbete. Din läggning bör vara åt det pragmatiska hållet och du bör ha god analytisk förmåga som inte kan korrumperas av ideologier utan vetenskaplig grund.

Din lojalitet skall vara med de du företräder och inte med det politiska etablissemanget.

Som person utstrålar du integritet, empati och patos.

Varaktighet

Heltid. Tills vidare.

7 kommentarer
 1. mats sa:

  Det är en efterlängtad person du söker. Du glömde dock att vederbörande dessutom måste vara kliniskt fri från inte bara skelett i garderoben, utan allt som över huvud taget storstadspressen kan utmåla som suspekt eller pinsamt och köra drevet med.

  • Skelett, kanske inte i garderoben men väl på väggen i form av älghorn skulle jag se som meriterande. Hur storstadspressen hanterar det är en svårare fråga.

 2. Danne sa:

  Ta vargälskaren från MP så kommer hon få sina fiskar varma

 3. JägarJennie sa:

  Bra annons!!

 4. Har du inte hört talas om Landsbygdspartiet. Där finns det många människor som är sugna på att ändra landsbygdspolitiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: