Lena Ek gör en varg

Vanligtvis gör politiker pudlar efter att fingrar hittats i ekonomiska syltburkar och ideologiska skafferier. Vi är inte riktigt där än. Politikerna är fortfarande kvar i vargstadiet.

Det finns stora likheter mellan politiker och rovdjur. Den allra mest framträdande är att de kostar mer än de smakar och att de över tiden blir fler än vad samhället kan bära.

När bytesdjurens reproduktionskraft, förlåt befolkningens produktionskraft inte längre räcker till för att mätta maktens proteinbehov, förlåt pengabehov kollapsar hela det ekologiska, förlåt demokratiska systemet.

När vargen känner att biotopen håller på att kollapsa, lämnar den vanligtvis området förutsatt att det finns andra tillgängliga områden. Om det inte gör det, om alla andra områden är till brädden fyllda av varg återstår svält och kannibalism.

I det ögonblicket då vargen kommer till insikt om att biotopen inte längre bär kommer den också anamma en lite mer aggressiv inställning till sin omgivning. Det gäller helt enkelt att göra sig stor, brösta upp sig för plötsligt står man själv på menyn.

Lena Ek bröstade upp sig i televisionen, gjorde sig stor mot de drabbade och hotade med att om hon inte fick göra som hon ville skulle en gigantiska vargflock från europa ta över hela biotopen. En superflock av hungriga politiker som ser den svenska landsbygden som ett dignande smörgåsbord av naturresurser, vandringsstråk och lämpliga lyor.

Som varande en med ett gott djuröga, som kan se och läsa djur såg jag att alfatiken Ek under vinterpälsen skakade av skräck och hoppades på att hennes bluff inte skulle synas.

Och ingen synade bluffen. Varken domptören eller riksjägarnas terrier.

Tror den svenska politikerstammen att landsbygden stillasittande skulle acceptera att bli ett fullödigt rovdjursexperiment för vargaktivister i Bryssels korridorer? Det handlar liksom inte om att accepter krökningen på en gurka, utan om att acceptera att bli fråntagen sin livsmiljö.

För att upplysa Sveriges bytesdjur, förlåt befolkning om vad som skulle ske om köksbordsbiologerna i Bryssel fick härja fritt inom landets gränser, så skulle det bli som att bo på fel sida om staketet på Kolmården. En sinnesförvirrade laboratoriegenetiker kontaktas och meddelar att det behövs 5 000 vargar för att uppnå gynnsam bevarandestatus. Med ett enkelt pennstreck ökar så rovdjurstrycket till det fem- eller tiodubbla.

Tror verkligen Lena Ek att vi skulle acceptera det samtidigt som du tänkt låta politikerstammen fortsätta med den vanliga predationen, förlåt beskattning av landsbygden?

Nej, den svenska politikerstammen uppvisar tecken på genetisk utarmning. Deras sätt att hantera frågan visar på ett släktskap politiker emellan som är närmare än helsyskon. Det råder en kraftig obalans inom det svenska demokratiska systemet där antalet predatorer, förlåt politiker i dagsläget vida överstiger markens bärkraft.

Om politikerstammen vill undvika att riskera sin gynnsamma bevarandestatus tycker jag allt att de får ta tjuren vid hornen, lägga av med vargdansandet och istället göra en pudel.

3 kommentarer
  1. Svenska riksdagsmän, 349 stycken tror jag det är, anses vara talrikast i världen räknat per capita. ”Delat ansvar är inget ansvar”, brukade min gamla chef säga.

  2. leif joelsson sa:

    Det var bra ord och beskrivning på dagens samhälle

  3. Kjell sa:

    Kanonbra !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: