Mot avgrunden med försiktighetsprincipen

Ett löjes skimmer över tjänsteutövningen hos miljökontoret i Mora, så kraftigt att bara det i sig borde generera en och annan mastflyktning och el-allergiker att reagera med svettningar och besvär.

Egentligen borde ingen bli förvånad över att man nu faktiskt, på riktigt överväger att mer eller mindre stänga ner mobiltelefonin i stora dela av Dalarna som en följd av att en (1) man påstås känna ovetenskapligt obehag av maststrålningen.

Mobilmastens marginalnytta, företagandet, infrastrukturen, larmtjänst och övriga kan försiktigt se sig om efter andra kommunikationsmöjligheter för här skall det räddas mastflyktningar.

Jag menar, det är väl liksom slutstationen för ett miljökontor som agerar utifrån försiktighetsprincipen – att ingen människa skall komma till skada som en följd av en installation eller ett ingrepp i omgivningen. Installationens nytta är sekundär för tjänstemannen som har till uppgift att sortera ut sådant som, om än en gång på miljonen, kan orsaka minsta obehag.

Det är kanske till miljökontoret alla de som är obekväma med rovdjur skall vända sig? Utifrån deras försiktighetsperspektiv och agenda lär det bli svårt att hävda vargens nytta jämfört med den inskränkning som den faktiskt innebär för omgivningen.

Som sagt, ring miljökontoret och säg att du lider av vargstrålning och att du möjligtvis kan tänka dig ett vargstrålningsvärde om 50 NanoCanis per 1000 hektar.

Det motsvarar 0,00000005 vargar per 1000 hektar. Lagom tycker Naturbrukaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: