Stängsel inte ekonomiskt förvarbart

Alla verkar inte vara lika övertygade som Ulla Rundlöf om att vargen och stängsling är ekonomiskt fördelaktigt. Vissa med insikt i problematiken går så långt att de säger att det är en omöjlighet.

I en intervju i tidningen Expressen menar besiktningsmannen Le Carlsson, Kronobergs län, att vargproblemet inte kan löses genom rovdjursstängsel.

Le Carlsson, besiktningsman för rovdjursskadade tamdjur i Kronobergs län, säger till Expressen att problemet med vargfrågans lösning är att politikerna är orealistiska. Alla politiska partier vill ha varg, men Sveriges fårägare är inte rustade för det, säger han.

– Man måste göra som i Baltikum, eller vid Medelhavet, där man har herdar, eller hundar som vaktar fåren, säger Le Carlsson.

Att hägna in fårhagarna på ett vargsäkert sätt är inte ekonomiskt rimligt för en som föder upp får i liten skala. Alltså: En politisk vilja utan förankring i verkligheten, enligt Le Carlsson.

För den som vill se hur boskapsvaktande hundar arbetar så rekommenderas följande länk med filmklipp på varg som dödas av just sådana hundar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: