Samma skrot o korn

Djurrättsaktivister vill gärna göra gällande att det är de de aktiverar emot som är de största bovarna. Och i samma anda som de aktiverar förhöjer de sin egen status till oantastlig då de trots allt står på djurens sida.

Det är inte några snälla hot som framförts mot den företagare i Göteborg som har päls på sin lista över saker att sälja. Förödande våld mot kroppen har utlovats henne och hennes dotter – allt i djurens anda eller med djurens rätt.

Det är ett förvirrat resonemang som aktivisterna för men det går igen i grupp efter grupp som har sett sig själv som djurens apostlar. De tvekar inte att förstöra för människor och företag som har djur i sin verksamhet. Alla föreningar och förbund med djur och naturskydd som eptitet har en riktigt farlig svans som de bör ta hand om. Det gäller Naturskyddsföreningen, Svenska Rovdjursföreningen och Djurets Rätt. Städa upp i de egna leden och gör det skyndsamt innan någon kommer till skada.

Grannen hade förra sommaren påhälsning av Djurens Befrielsefront. De släppte ut fälthöns till ett värde av 300000 kr. Hälften kunde samlas in eller gjorde det själva genom att söka sig tillbaka till hägnet men den andra hälften hittades död under månader därefter då de var allt för unga för att söka föda på egen hand.

Sätt den där aktivisten i fängelse som så kapitalt brister i respekt mot människor som försöker försörja sig och sina familjer med eget arbete. Och låt djurskyddsmyndigheten ta hand om inspektionerna för vi har faktiskt sådan avlönade icke aggressiva funktioner i det moderna landet Sverige.

2 kommentarer
 1. ”Och låt djurskyddsmyndigheten ta hand om inspektionerna för vi har faktiskt sådan avlönade icke aggressiva funktioner i det moderna landet Sverige.”

  Djurskyddsmyndigheten är ren bullshit. Om den inte vore det, hur kan det då fortfarande se ut såhär på svenska grisfarmer:
  http://kronfjall.blogg.se/2011/october/mot-ditt-bacon.html

  Kort och gott finns det inget djurvänligt kött eller någon etisk päls. Äter man kött, mjölk, ägg eller bär päls så plågar man djur. Så enkelt är det. Att tro något annat är bara oerhört naivt.

  Jag rättfärdigar absolut INTE det som dessa aktivister har gjort, däremot. Det är verkligen hemskt och helt fel väg att gå. Dessutom ger det fel bild av alla andra djurrättsaktivister. Endast en liten, liten procent av alla djurrättsaktivister håller på såhär, medan jag och många, många andra aktivister absolut inte gör sådana här dumheter.

 2. Vilka egna praktiska erfarenheter har du av djurskyddsmyndigheterna? Som lantbrukare tycker jag nog att de är här oftare än vad nöden kräver.

  I övrigt är det väl så att ditt val av kost egentligen är ett personligt val och inget du bör tvinga andra till. Inte är det så att köttätare springer runt och kräver att veganer bör ändra kost?

  Vilka djurrättsorganisationer tycker du sköter sina kort väl och spelar på en demokratisk planhalva? Och en sista fråga vad har du gjort aktivt för att ta avstånd från tokarna i Göteborg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: