Veligt, veligare, vargbyråkrati

Att myndigheter ställs inför sådana besvär när det handlar om ulven är för mig helt obegripligt. Regelverket kring vad som får och inte får göras med gråben är snart sagt lika tjock och obegriplig som Lissabonfördraget.

Först och främst är hela tidsaspekten kring skyddsjakt mycket märkligt? Jag har förstått att tjänstehjonen på Naturvårdsverket menar på att det är viktigt att rätt djur skjuts och då är tiden viktig för annars kan det trampa in ett annat otyg i markerna som då riskerar att dödas.

I fallet Kynna känns det minst sagt osannolikt eftersom hon är den enda vargen i trakten.

Det verkar inte beakta den stress och press som sätts på jägarna som frivilligt och utan ersättning skall göra själva jobbet. Är det inte bättre att de får jobba i lugn och ro och då kanske inte stressar iväg ett skott för att tiden håller på att löpa ut?

I övrigt är det också så att om hon nu ”lärt” sig att lammkött är att föredra framför segälg och rådjur så kommer hon helt enkelt inte att sluta. Inlärningen bland djur är praktiskt taget utan jämförelse när det handlar om deras belöningssystem. Fråga vilken hundägare som helst.

Alltså, eftersom det inte finns ett solitt hopp om bättring för den tiken oavsett var helst hon råkar befinna sig tycker jag att allt det här tjollrandet om var, hur och när är ett illaluktande slöseri med skattepengar.

En dömd varg skall förbli dömd tills dess den skjutits. Alla andra tankar och idéer kan ni förpassa till Disneybiologin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: