Anmäla en djurgård som en del av karriären

Nog för att man skall ta hand om sina djur men det är med bonderi som med all annan verksamhet med levande material att saker och ting händer medan du håller på med annat.

Den absurda inställningen till djurskyddet i Sverige har fått helt orimliga proportioner. Snart har vi samma krav om renhet och processövervakning som vid framställning av datachip.

En stor skillnad är dock att grisen inte ger samma klirr i kassan som datakomponenten. Allt snack om hur svenska bönder borde ta hand som sina djur måste ställas mot den betalning konsumenten anser rimlig.

Hade de handlande moralpredikanterna stått fast vid sin övertygelse om att ”de ska va svenskt kött” när de väl håller i en fläskfilé från Danmark så hade inte de grisbönderna lagt ner sina verksamheter.

Grannen lade ner sin verksamhet för 1 år sedan och han hade då rultat runt med grisa i 30 år. Särskilt seg bonde som i alla fall fick mitt gillande och respekt för att han tog sin mats ur skolan.

Eftersom jag tycker att världen i stort är helt galen och att djurskyddsinspektörer och -inspektriser är mer galna än så, börjar jag tro att det där med att hitta fel och anmäla gårdar till höger och vänster kanske är en del av karriären.

Med tillräckligt många anmälningar och kraftfulla avståndstaganden i media kanske man kan bli generaldirektör för något festligt genuskorrekt och pk-infekterat statligt verk?

Det är nog så det är.

2 kommentarer
  1. Det kanske inte är inspektörerna som det är mest fel på utan på lagar och förordningar. Sverige med MP i spetsen som ivrig förhandlare om stöd har drivit fram en situation där svenskt kött och svenska jordbruksprodukter har svårt att hävda sig i konkurrensen. Det är dyrt att producera ¨så och ibland är betydelsen för djuren rätt försumbar. De mjölkprodukter vi köper idag kommer ofta från andra länders mjölkproduktion och där har man kanske helt andra bestämmelser än här. Alltså biter vi oss själva i svansen. Men det spelar ingen roll för MP, bara man kan knipa politiska poänger.

  2. Jag tror dessvärre att det är att ha lite väl stort förtroende för de enskilda inspektörernas objektivitet att helt ta dem ur ekvationen. Det finns ett otal fall i Sverige där tjänstemän och kvinnor inom förvaltande organ använt alldeles för mycket personliga åsikter i sitt tjänsteutövande för att det skall kännas bekvämt för de som inspekteras.

    Sist var det en kött- eller mjölkbonde i Uppland tror jag som pga av en grinig tjänsteman inte fick ut det stöd han var berättigad till. Tjänstemannen blev senare korrigerad och pengarna betalades ut.

    I övrigt har du rätt i att det är ett system om i sin nuvarande form inte gynnar någon förutom de som har som jobb att kontrollera och administrera byråkratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: